...:::HaBaBaM 10B:::...

(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·.HOŞGELDİNİZ.·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯)
 
AnasayfaPortalliTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 6.Sinif Kumelerden Test ve cvp

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
-=| BiG BoSS |=-
-=| BiG BoSS |=-
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 320
Yaş : 26
Nerden : ..::KoNYa::..
Takım : GaLaTaSaRaY
İsim : RaMaZaN KoRuR
Kayıt tarihi : 05/01/08

MesajKonu: 6.Sinif Kumelerden Test ve cvp   Ptsi Ocak 21, 2008 6:16 pm

6.Sinif Kumelerden Test ve cvp

MATEMATİK—6.SINIF --KÜMELER

1) 4 elemanlı bir kümenin alt küme sayısı kaçtır?
a) 4 b) 8 c) 16 d) 32

2) 31 tane öz alt kümesi olan kümenin eleman sayısı kaçtır?
a) 3 b) 4 C) 5 d) 6

3) kümesinin özaltküme sayısı nedir?
a) 7 b) 15 c)31 d) 63

4) A ve B birer küme olmak üzere; s(AB)=4, s(BA)=5 ve ise s(AUB) kaçtır?
a) 3 b) 9 c) 13 d) 15

5) s(A)=3 ve s(B)=4 ise AUB kümesinin alt küme sayısı en az kaç olabilir?
a) 8 b) 16 c) 32 d) 64

6. A bir küme ve s(A)= 6 olduğuna göre A kümesinin alt küme sayısı kaçtır?
a) 128 b) 16 c) 32 d) 64

7) 129 ile 541 doğal sayıları arasındaki sayıları içeren küme kaç elemanlıdır?
a) 413 b) 412 c) 411 d) 410

Cool s(AUB) =27, s(A∩B) =16 . s(A) + s(B) =?
a) 11 b) 43 c) 35 d) 27


9) “m” bir doğal sayıdır. 5 < m < 12 koşulunu gerçekleyen kümenin kaç tane elemanı vardır?
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6

10) Bir sınıftaki öğrencilerden 15’i İngilizce, 19’u Almanca bilmektedir. Bu öğrencilerden 7’si hem İngilizce hem de Almanca bilmektedir. Bu sınıfta hiç yabancı dil bilmeyen ve başka yabancı dil bilen olmadığına göre bu sınıf kaç kişidir?
a) 20 b) 27 c) 34 d) 45

11)“TERTEMİZ” sözcüğündeki harfleri ile oluşturulan kümenin kaç elemanı vardır.?
a) 8 b)7 c) 6 d) 5

12) Bir sınıfta 34 öğrenci vardır. Bu öğrencilerden 20 si futbol, 12 si basketbol, 4 ü hem futbol hem de basketbol oynamaktadır. Bu sınıfta, bu sporları yapmayan kaç kişi vardır?
a)3 b)4 c) 5 d)6

13) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
a) Sayma sayıları 1’den başlar ve S harfi ile gösterilir.
b) Doğal sayılar kümesi N harfi ile gösterilir.
c) Sayma sayıları kümesi, doğal sayılar kümesinin alt kümesidir.
d) Boş küme, hiçbir kümenin alt kümesi değildir.


1-C 2-C 3-B 4-D 5-B 6-D 7-C 8-B 9-D 10-B 11-C 12-D 13-D

_________________
..................................









Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.dj-r--m.tr.gg
 
6.Sinif Kumelerden Test ve cvp
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...:::HaBaBaM 10B:::... :: ÖDEV ARŞİVİ :: TESTLER-SINAV SORULARI-
Buraya geçin: